Blog
Txokolatezko Galletak
Osagarriak:
350 gr irin
50 gr kakao hautsak
250 gr gurin
arrautz bat
120 gr azukre glas
gatz pitin bat.
Betiko moduan prestatuko ditugu.
Gogoratu, labea 180ºtan,10-12 minutu.
ON EGIN!!!!!
Laranja Galletak
osagarriak:
400 gr irin
250 gr gurin
120 gr azukre glas
gatz pitin bat
arrautz bat
2 laranjen azal birrindua
Azukrea eta irina behatu, gatza bota eta gurina gehitu.
Ondoren, arrautza gehitu oreari.
Ondo nahastu eta bukatzeko laranjen azala bota.
Termomix badaukazue 20 segundotan nahasten da.
Eskuz bada, denbora gehiago bahar da dena ondo nahastu arte.
Labea 180ºtan, 10-12 minutu.
Nik, izar formarekin egin ditut eta gainetik txokolate pitin bat bota diet.
ON EGIN!!!!!
Mikrouhinean egindako Flana
osagarriak:
esne edalontzi bat
bi arrautz
hiru koilarakada azukrea
Arrautzak eta azukrea nahastu, arrautzak banan-banan.
Jarraian esnea gahitu, ondo nahastu eta mikrouhinean sartu.
5 minutu, indar handienean.
Ondoren, atera eta plater batekin estali 2-3 minutu.
Amaitzeko, hozkailuan sartu.
ON EGIN!!!!!
ARROZ-ESNEA
osagarriak:
litro bat esnea (osoa)
250 gr arroza
4 koilarakada azukre zuria
limoi baten azala birrindua
kanela ardatza
Lapiko baten esnea eta azukrea bota.
Sutean jarri, indar gutxirekin eta nahasi eten gabe.
Bero dagoenean, kanela bota eta jarraitu nahasten.
Irakiten hasten denean, arroza bota.
Ondoren limoiaren azala.
Denbora behar da egiteko, ez izan inolako prisarik.
Arroza bigunduta dagoenean, sutea amatatu eta kanela atera.
Nik, limoiaren azala botatzen diot eta gero ez dut kentzen baina, bota dezakezue limoi azal handi bat eta gero kendu, bakoitzaren gustora.
Zerbitzatu eta gainetik kanela hautsak bota.
ON EGIN!!!!!!
Nocilla Flana
osagarriak:
esne-mamia sobretxo bat (royal)
1/2 l esne gaingabetua
200 ml esne-gain
200 gr nocilla edo nutella
Edalontzi bate esne pitin bat jarri eta esne-mamia sobretxoa bota.
Ondoren, sutean jarri soberan dagoen esnea eta esne-gain, ondo berotu arte.
Sua indar gutxirekin.
Bero dagoenean nocilla gehitu. Ondo nahastu, nocilla ondo urtu arte.
Amaitzeko, edalontzian dagoen nahasketa gehitu.
3-5 minutu gehiago mantendu sutean.
Moldeetan jarri eta zuzenean hozkailuan sartu.
Bi ordu edo.
ON EGIN!!!!!
Txokolate Pastela
osagarriak:
130 gr gurin
130 gr azukre glase
4 arrautz
250 gr desegiteko txokolate beltza
80 gr hirin
legamia kimika sobretxo bat
Hirina, azukrea eta legamia behatu.
Ondo nahastu eta arrautzak bota, banan-banan.
Sutean jarri, al baño maria, txokolatea gurinarekin urtu arte.
Ondoren, dena nahastu eta labean sartu.
Beti bezala, labea 180ºtan 30-40 minutu.
Apaintzeko, gainetik azukre glase bota diot eta jaterakoan mermelada pitin bat.
ON EGIN!!!!
CAPPUCCINO
Osagarriak:
1 l esne -gain
natillak egiteko sobretxo bat (8 anoakoak)
kafe edalontzi bat
Esne -gain sutean jarri, ondo berotu.
Jarraian sobretxoa bota eta ondo nahasi, desegin arte.
Amaitzeko, kafea bota, loditu arte.
BUTTERCREAM
150 gr gurin
150 gr glase azukrea
esne-gaingabetua koilarakada bat
150 gr desegiteko txokolatea
Azukrea behatu eta gurinarekin nahastu, esnea gehitu.
Irabiagailua, indar gutxirekin jarri 5-8 minutu.
Beste lapiko baten txokolatea desegin "al baño maria".
Ondo desegina dagoenean, bestearekin nahastu baina, astiro-astiro.
Ondo nahastuta dagoenean irabiagailuari indarra gehitu, 7-10 minutu gehiago.
Amaitzeko, buttercreamna erabiliko dugu flanak apaintzeko. Ganetik jarriko dugu.
ON EGIN!!!!!
Gazta eta Txokolate Flana
Osagarriak:
4 koilarakada azukre
1/2 l esne-gaingabetua
1/2l esne-gain
250 gr gazta (igurtezko)
esne mamia sabretxo bat (royal)
150 gr desegiteko txokolatea
Sutean jarri azukrea eta esnea, ondo nahastu.
Esne-gaingabetua gehitu dena ondo nahastu arte.
Ondoren gazta bota eta ondo nahastu.
Gazta urtu ondoren sobretxoa (royal) bota.
Ondo nahasi, eten gabe.
Beste lapiko baten, txokolatea desegin "al baño maria".
Ondo desegina dagoenean, dena nahastu eta ondo nahasi.
Sutea indar gutxirekin jarri, prisarik gabe.
Nik gainetik galletak jarri dizkiot.
ON EGIN!!!!!!
LIBURUAK
Atal honetan jarriko ditut nik erabiltzen ditudan liburuak. Liburutegietan daude, ez da beharrezkoa erostea.
Beste liburu batzuk, errezetak oso errazak dira.
Liburutegian aurkitu dudan liburu berria.
Txokolatea lantzeko.
Beste liburu bat.
Liburu gehiago.
Aldizkariak ere daude.
Liburu gehiago, fondantekin lan egiteko.
Cupcakeak apaintzeko.
Txokolatea lantzeko beste liburu bat.
Umeentzako...
Macarons egiteko!!!!
Cake Pops egiteko, zoragarria!!!!
Liburu gehiago...
Tartak egiteko...
ON EGIN!!!
Gazta Flana
Osagarriak:
4 koilarakada azukrea
1/2 l esnea gaingabetua
1/2 l esne-gain
250 gr gazta (igurtezko)
esne mamia sobretxo bat (royal)
Sutean jarri esnea eta azukrea, ondo nahastu.
Jarraian esne-gain gehitu eta gazta.
Ondo nahastu, gazta osoa desegin arte.
Amaitzeko, esne mamia sobretxoa bota. Ondo nahastu.
Dena ondo nahasi, loditu arte.
Ondoren, moldeetan jarri.
Nik, moldeetan marrubizko mermelada jarri dut baina, izan daiteke edoizen zaporezkoa.
Hozkailuan sartu.
ON EGIN!!!!!!